Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Δημοψήφισμα τώρα!

Για την απόδοση ιθαγένειας στους μετανάστες.


Η ανοικτή πια υπονόμευση της εθνικής και κοινωνικής συνοχής της χώρας μας από το (εκλεγμένο) κυβερνών κόμμα, έχει φέρει στα όριά τους, όλους τους Έλληνες. Η απόπειρα του ΠΑΣΟΚ να «ενσωματώσει» εν μια νυκτί χορηγώντας υπηκοότητες, εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που εισήλθαν ακάλεστοι και παράνομα στη χώρα μας, μας θέτει όλους ενώπιον των ευθυνών μας έναντι της Ιστορίας και των απογόνων μας. Τη στιγμή μάλιστα, που αυτό γίνεται «παστρικά» και μέσω της κοινοβουλευτικής οδού, καθώς απαιτείται απλή πλειοψηφία. Αν και η στήριξη των άλλων δύο κομμάτων της αριστεράς, πρέπει να θεωρείται δεδομένη...

Μετά της ευλογίας του
Το ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε τις προθέσεις του. Αφού κατέλαβε την εξουσία, τώρα, με τη βοήθεια του φίλα προσκείμενου (για να μην πούμε υποτελή...) στο Φανάρι Αρχιεπισκόπου, μας πουλάει «ανθρωπισμό» και «αλληλεγγύη» στο συνάνθρωπο (ο Αρχιεπίσκοπος στους απόρους με τον Γιωργάκη, ο Αρχιεπίσκοπος κατόπιν στο... υπουργικό συμβούλιο)! Στον αλλοδαπό συνάνθρωπο. Ποτέ στο γηγενή Έλληνα, ποτέ στο Βορειοηπειρώτη, που ακόμα διώκεται, ποτέ στον ομογενή, στον οποίο το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε την ψήφο. Την ψήφο που θα δώσει τώρα, δια νόμου, στον κάθε τυχάρπαστο, που ποτέ δεν πόνεσε αυτό τον τόπο, ποτέ δεν τον «αισθάνθηκε» και ποτέ δεν θα θυσιαστεί γι' αυτόν. Γιατί απλά, άλλο αίμα ρέει στις φλέβες του...

Προέχει η δράση
Αφού λοιπόν το ΠΑΣΟΚ κατέληξε στις προτεραιότητές του, ότι δηλαδή αυτός που εισέρχεται παράνομα στη χώρα μας, έχει περισσότερα δικαιώματα από τον Έλληνα του εξωτερικού, εμείς τι κάνουμε; Απλά: ως πολίτες, ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση, στο σπίτι μας, στη δουλειά μας, στη γειτονιά μας, στο καφενείο μας, στην παρέα μας, στο κόμμα όπου ανήκουμε, στην εφημερίδα που διαβάζουμε με επιστολή, στο blog όπου συχνάζουμε διαδικτυακά, ότι το μεταναστευτικό είναι το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στην εθνική ατζέντα. Σε αυτή τη φάση είναι σημαντικότερο ακόμα και από τα εδαφικά θέματα! Για ποιο λόγο το λέμε αυτό; Διότι χωρίς Έλληνες στην καταγωγή και την συνείδηση, όλα θα τελειώσουν στο εγγύς μάλιστα μέλλον. Απλά, δεν θα είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε ή να διεκδικήσουμε τίποτα απολύτως! Μην ξεχνάτε ότι ήδη έχουν βάλει «χέρι στην Παιδεία. Απαιτείται λοιπόν η ιδεολογικά και πολιτικά έμπρακτη και αγωνιστική προστασία του εθνικού κορμού, από τις συνεχείς απόπειρες δημιουργίας μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας. Ο καναπές μπορεί να περιμένει, τώρα προέχει η δράση!

Αποδομούν την Ελλάδα
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: η αλλαγή από την αρχή του jus sanguinis (δικαίωμα αίματος: εθνικότητα ή η υπηκοότητα δεν καθορίζεται από το μέρος γέννησης, αλλά από τον πρόγονο) στην αρχή jus soli (δικαίωμα εδάφους: το δικαίωμα στην υπηκοότητα καθορίζεται από το μέρος γέννησης), συνιστά μια βασική αλλαγή στην ίδια τη λογική συγκρότησης ενός κράτους. Συνήθως, σηματοδοτεί την απο-εθνικοποίησή του, αυτό που λέμε εθνικό αποχρωματισμό, αλλά και τη φιλελευθεροποίηση των κοινωνικών σχέσεων. Η όλη υπόθεση συνιστά μια τεράστια αλλαγή, καθώς αλλάζει το ίδιο το Σύνταγμα, που δεν μπορεί να επιβληθεί στους πολίτες και δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς τη συναίνεσή τους. Κάτι τέτοιο, θα αποτελούσε μια ολοκληρωτική και απροκάλυπτα αντιδημοκρατική (ειδικά από αυτούς που συνεχώς κόπτονται περί «δημοκρατίας»...) μεθόδευση. Άρα, η λογική λέει ότι απαιτείται προσφυγή στο λαό, δηλαδή, δημοψήφισμα.

Δεν φτάνουν οι καταδίκες
Η «ανίερη» πρόθεση της αριστεράς, έγινε αντιληπτή. Ήρθε λοιπόν η ώρα όσων θέλουν να αντιδράσουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Η αξιωματική αντιπολίτευση, η ΝΔ, οφείλει ΤΩΡΑ να ξεκαθαρίσει τη θέση της, που ομολογουμένως δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί. Η πρώτη αντίδραση από τον αρμόδιο τομεάρχη της, Χρήστο Ζώη, ήταν χαμηλών τόνων (και δυστυχώς απογοητευτική), κάνοντας λόγο για «επιπόλαιες εξαγγελίες». Αυτό κατάλαβαν; Επιπολαιότητα; Όμορφος κόσμος ηθικός... Η δήλωση λοιπόν: «Το ΠΑΣΟΚ συγχέει, με τη γνωστή προχειρότητά του, την κοινωνική ενσωμάτωση (ένταξη) των μεταναστών με την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας και πολιτικών δικαιωμάτων... για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι η απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, λειτουργεί με λογική άκριτου «ξηλώματος» και παραγνωρίζοντας ότι η απόκτηση της ιθαγένειας μιας χώρας δεν είναι απλώς ένας ακόμη τρόπος διασφάλισης απρόσκοπτης διαμονής, εργασίας και πρόσβασης στις υπηρεσίες της χώρας αυτής. Είναι η ύψιστη μορφή σύνδεσης και ενσωμάτωσης σ' αυτήν». Το έσκισαν το καλσόν... Πάντως, οφείλουμε να προειδοποιήσουμε ότι η εκ μέρους της ΝΔ (αναποτελεσματική) απλή καταψήφιση του σχετικού σχεδίου νόμου του ΠΑΣΟΚ, δεν θα την απαλλάξει των ευθυνών της. Πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα.
Για τον ΛΑΟΣ, η όλη υπόθεση συνιστά μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποκομίσει πολιτικά οφέλη, βάσει εκπεφρασμένων εξάλλου θέσεών του στο ζήτημα της μετανάστευσης. Η ώρα είναι τώρα για «γροθιά στο κατεστημένο». Η «κόκκινη γραμμή» παραβιάστηκε από την αριστερά (και το κεφάλαιο) και όσοι δεν αντιδράσουν τώρα, όσοι δεν αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία για τον καθορισμό του εθνικού ζωτικού χώρου, θα καταγραφούν ως τουλάχιστον ανάξιοι. Η πρώτη ρητορική αντίδραση εκ μέρους του εκπροσώπου Τύπου του ΛΑΟΣ, ήταν στη σωστή γραμμή: «Αλλοίωσαν τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας. Αλλοίωσαν το φρόνημα του λαού. Τώρα αλλοιώνουν και το εκλογικό σώμα. Αν πιστεύουν πως τους ψήφισε γι' αυτό ο ελληνικός λαός, τους προκαλούμε να θέσουν την πρότασή τους σε δημοψήφισμα. Ο ΛΑΟΣ θα απευθυνθεί στο λαό για να σταματήσει το ξεπούλημα της ψήφου του». Η θέση για δημοψήφισμα είναι σωστή, φτάνει να πλαισιωθεί και από άλλες ενέργειες. Η ρητορική καταδίκη της εθνομηδενιστικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, δεν αρκεί σε καμία περίπτωση! Ο ΛΑΟΣ, οφείλει να κάνει πολύ περισσότερα, απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, που απειλείται ευθέως από αυτή την εξέλιξη.

Ο πόλεμος άρχισε, ας μετρηθούμε λοιπόν
Μπορεί ο διαπλεκόμενος «προοδευτικός» Τύπος να καραδοκεί, όμως η μάχη πρέπει να δοθεί ΤΩΡΑ. Παντού, αλλά και στο πεζοδρόμιο. Ο λαός αντιδρά, η δημοσκόπηση της Kappa Research που είδε προχθές το φως της δημοσιότητας (με το 51,6% των Ελλήνων να δηλώνουν πως θεωρούν τη μετανάστευση «απειλή» για τη χώρα, έναντι του 30,6%, που τη θεωρεί «ευκαιρία»), απέδειξε ήδη ότι τα εθνικά αντανακλαστικά ενεργοποιήθηκαν. Ο κόσμος ακολουθεί πρόθυμα όσους αντιτίθενται στα συμφέροντα, όσους αποδεικνύουν ότι έχουν ιδεολογικό και πολιτικό τσαγανό και δεν «μασάνε» από τα αλυχτίσματα των μειοψηφιών που ενεδρεύουν στα media. Όλοι λοιπόν στις επάλξεις, για να προστατεύσουμε τους κόπους των προγόνων μας.
Ας προσπάθησαν κάποιοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ να αμβλύνουν τις αντιδράσεις πριν καν αυτές εκδηλωθούν, με τα γελοία περί «φασιστικής» και «ρατσιστικής» απειλής. Ας προσπάθησαν κάποιες με γελοίες ερωτήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά των αγωνιζόμενων κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα, να δημιουργήσουν «κλίμα». Είναι λίγοι, μην το ξεχνάτε. Λίγοι! Ο δικός μας αγώνας πρέπει να κλιμακωθεί τώρα, να διεξαχθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας και στο πεζοδρόμιο. Το πεζοδρόμιο ανήκει και σε εμάς, όχι μόνο στις βίαιες μειοψηφίες της αριστεράς. Οφείλουμε όλοι τώρα να δώσουμε το παρόν, δημιουργώντας μια δυνατή ΕΘΝΙΚΗ γραμμή άμυνας. Γιατί η Ιστορία θα μας κρίνει όλους!

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ