Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Γραφείο τουρκικών μειονοτήτων ιδρύει η Άγκυρα.

Ειδική υπηρεσία, η οποία θα ασχολείται με τις υποθέσεις των Tούρκων πολιτών που ζουν εκτός Τουρκίας και θα περιλαμβάνει ένα γραφείο «που θα επιλαμβάνεται των υποθέσεων των τουρκικών μειονοτήτων που ζουν σε γειτονικές χώρες,» ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Φαρούκ Τσελίκ.

Ο κ. Τσελίκ δήλωσε ότι η νέα διεύθυνση θα μειώσει τη γραφειοκρατία για τη επίλυση των προβλημάτων των τούρκων πολιτών που ζουν σε ξένες χώρες. "Έχουμε συγγενείς σε γειτονικές χώρες. Η νομοθεσία θα μας βοηθήσει επίσης να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας με τους ομογενείς μας", δήλωσε.

"Φυσικά, η Τουρκία δεν έχει μια αυτοκρατορική συμπεριφορά απέναντι σε αυτές τις ομάδες αλλά έχουμε έξι εκατομμύρια Τούρκους πολίτες και ομογενείς που ζουν εκτός Τουρκίας. Αυτή η νομοθεσία θα συμβάλλει στην επιτάχυνση του διαλόγου με αυτές τις ομάδες", διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι "η νέα διεύθυνση θα περιλαμβάνει επίσης ένα γραφείο το οποίο θα ασχολείται με μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι οποίες έχουν συγκροτηθεί από Τούρκους πολίτες σε άλλες χώρες".

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, "οι τούρκοι πολίτες που ζούσαν στο εξωτερικό αναγκάζονταν να υποβάλλουν αίτηση σε 30 διαφορετικές υπηρεσίες για την επίλυση των προβλημάτων τους. Η νέα διεύθυνση θα κάνει τη ζωή τους ευκολότερη καθώς θα είναι η μοναδική αρχή που θα διαχειρίζεται τα προβλήματά τους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ινφογνώμων Πολιτικά